Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kupno Bmw serii 8 - recenzje ogłoszeń, rady przed zakupem. CZ.II

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Supermen
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Miro850i Zobacz posta
    A jak jest na zoltych z przejazdzka za granice? W przypadku kiedy auto nie jest wpisane do rejestru zabytkow nie ma dodatkowych formalnosci?
    A jak często jeździsz za granice? Jeżeli nie jest w rejestrze to się nikt o to nie pyta. Dla własnego spokoju możesz zimą wysłać wniosek, że na rok 2016 chcesz wyjeżdżać na zloty za granice i wydadzą bez problemu.

Ten przepis jest po to, żeby jakieś przedwojenne perełki czasem nie zostały wywiezione za granicę.

Zostaw komentarz:

• Miro850i
    odpowiedział(a)
    A jak jest na zoltych z przejazdzka za granice? W przypadku kiedy auto nie jest wpisane do rejestru zabytkow nie ma dodatkowych formalnosci?

Zostaw komentarz:

• Supermen
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez grabol Zobacz posta
    Słyszałem, ze są dwie możliwości rejestracji na żółte/zabytek. Czym one sie różnią? Słyszałem tez, ze ktoś bujał sie 2 lata po urzędach by wrócić z żółtych na normalne w celu sprzedaży za granice i nie było takiej możliwości.
    Tak, tak. Jeden z wielu mitów w jakie obrosły żółte blachy. Tak samo jak stwierdzenie, że to nie Twoje auto hehe.

Zamieszczone przez TheStig Zobacz posta
    Zależy czy auto jest wpisane w rejestr zabytków czy tylko ujęte w ewidencji. Wpisane są egzemplarze naprawdę unikatowe i bodajże starsze niż 50 lat. I w przypadku tych może być problem ze sprzedażą za granicę bo są dobrem narodowym
    Dobrze mówisz. I to się zgadza.

Zostaw komentarz:

• TheStig
    odpowiedział(a)
    Zależy czy auto jest wpisane w rejestr zabytków czy tylko ujęte w ewidencji. Wpisane są egzemplarze naprawdę unikatowe i bodajże starsze niż 50 lat. I w przypadku tych może być problem ze sprzedażą za granicę bo są dobrem narodowym

Zostaw komentarz:

• grabol
    odpowiedział(a)
    Słyszałem, ze są dwie możliwości rejestracji na żółte/zabytek. Czym one sie różnią? Słyszałem tez, ze ktoś bujał sie 2 lata po urzędach by wrócić z żółtych na normalne w celu sprzedaży za granice i nie było takiej możliwości.

Zostaw komentarz:

• remotec
    odpowiedział(a)
    Mariusz_BRP wyjaśnij dlaczego rejestracja e31 na zabytek to głupota ? Jedyny minus o jakim wiem to podatek od sprzedaży takiego auta za granicę.

Zostaw komentarz:

• Supermen
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Mariusz_BRP Zobacz posta
    Głupotą byłoby rejestrować E31 na zabytek, kiedy jest możliwość normalnej rejestracji za dopłatą.
    Wg. mojej opinii więcej problemów jak korzyści.
    Zwłaszcza problem przy sprzedaży za granicę.

Z resztą temat auta już zamknięty, skoro się sprzedało
    A ja uważam, że nie ma nic lepszego niż żółte blachy. Tym bardziej przy takim specyficznym aucie I bynajmniej nie chodzi tu o kolor.

Zostaw komentarz:

• Pysio
    odpowiedział(a)
    Sprzedała się albo i nie. Prędzej czy później wypłynie na FB lub exoticcars. Albo właściciela powitamy na forum (oczywiście o ile się sprzedała)

Zostaw komentarz:

• Arturos
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez zenon Zobacz posta
    Eeeee, dlaczego tylko w PL. Wszędzie są naiwni. Trochę szacunku dla nacji.
    Nie napisalem, że tylko w PL...

Zostaw komentarz:

• SławekS
    odpowiedział(a)
    Ja ją kupiłem dla Prestige silnika :-0

Zostaw komentarz:

• zenon
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Arturos Zobacz posta
    może masz rację, fakt w PL wszystko można sprzedać... zawsze znajdzie się ktoś naiwny ;-)
    Eeeee, dlaczego tylko w PL. Wszędzie są naiwni. Trochę szacunku dla nacji.

Zostaw komentarz:

• Arturos
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez guest Zobacz posta
    ja tam jestem w stanie uwierzyć, nie takie padaki w pl się sprzedwały
    może masz rację, fakt w PL wszystko można sprzedać... zawsze znajdzie się ktoś naiwny ;-)

Zostaw komentarz:

• guest
    odpowiedział(a)
    ja tam jestem w stanie uwierzyć, nie takie padaki w pl się sprzedwały

Zostaw komentarz:

• Arturos
    odpowiedział(a)
    Pobobno sprzedał za 27000 zł, dzisiaj do niego dzwoniłem, chociaż mam dziwne uczucie, że nie mówi prawdy, bo jak do niego zadzwoniłem to sam jakoś dziwnie się pochwalił od razu, że w niedzielę sprzedał za 27000 zł... życzę powodzenia nowemu nabywcy

Zostaw komentarz:

• Mariusz_BRP
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kuchel Zobacz posta
    Dokumenty do niczego nie potrzebne. Można sobie poradzić i bez nich. Auto w tym stanie co widzieliśmy i bez możliwości odpalenia było warte max 12 tys. I tak jak Arturos napisał niestety sprzedawca nie podjął żadnej rozmowy. Swoją drogą tak gamoniowatego sprzedawcy dawno nie widziałem, stał jak kołek i praktycznie zero rozmowy.
    Głupotą byłoby rejestrować E31 na zabytek, kiedy jest możliwość normalnej rejestracji za dopłatą.
    Wg. mojej opinii więcej problemów jak korzyści.
    Zwłaszcza problem przy sprzedaży za granicę.

Z resztą temat auta już zamknięty, skoro się sprzedało

Zostaw komentarz:

Pracuję...
X