Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kupno Bmw serii 8 - recenzje ogłoszeń, rady przed zakupem. CZ.II

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• p0sitiv
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez TheStig Zobacz posta
    Masz jakieś zdjęcia, vin, link do ogłoszenia?
    Czekam na VIN. Podeślę, jak tylko będę miał.

Zostaw komentarz:

• TheStig
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez p0sitiv Zobacz posta
    Więc zostaje Japończyk...
    Masz jakieś zdjęcia, vin, link do ogłoszenia?

Zostaw komentarz:

• p0sitiv
    odpowiedział(a)
    Więc zostaje Japończyk...

Zostaw komentarz:

• TheStig
    odpowiedział(a)
    Było. Ktoś to nawet oglądał.

Zostaw komentarz:

• drake7
    odpowiedział(a)
    chyba po przekładce, było o nim na forum, chyba nawet w tym wątku.

Zostaw komentarz:

• p0sitiv
    odpowiedział(a)
    A skoro wszedłem już na nieco wyższy poziom cenowy to zapytam Was jeszcze o ten egzemplarz.

http://allegro.pl/bmw-850ci-i6617333255.html

Czy wiecie coś o nim? Może jest to auto klubowicza?

Zostaw komentarz:

• p0sitiv
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez TheStig Zobacz posta
    Miro sprzedał auto
    Szkoda. W sobotę jadę oglądać Japończyka. (e31 Japan Import)

Zostaw komentarz:

• TheStig
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez p0sitiv Zobacz posta
    Może się jeszcze dogadamy...
    Miro sprzedał auto

Zostaw komentarz:

• p0sitiv
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Miro850i Zobacz posta
    Rynek jest maly na te auta. Ciezko kupic ale i ciezko sprzedac. Myslalem ze moje auto w takim stanie jak bylo i w oczekiwanej cenie pojdzie od reki a przez kilka mcy mialem raptem dwoch powaznie zainteresowancyh ogladajacych. Tez co mnie dziwi ze czesto bardziej ludzie zwracaja uwage na drobne rzeczy estetyczne a mniej na mechanike i 'grube' sprawy.
    Może się jeszcze dogadamy...

Zostaw komentarz:

• Miro850i
    odpowiedział(a)
    Rynek jest maly na te auta. Ciezko kupic ale i ciezko sprzedac. Myslalem ze moje auto w takim stanie jak bylo i w oczekiwanej cenie pojdzie od reki a przez kilka mcy mialem raptem dwoch powaznie zainteresowancyh ogladajacych. Tez co mnie dziwi ze czesto bardziej ludzie zwracaja uwage na drobne rzeczy estetyczne a mniej na mechanike i 'grube' sprawy.

Zostaw komentarz:

• p0sitiv
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez PZ Zobacz posta
    Mimo wszystko z Twego opisu wynika że to całkiem dobry egzemplarz - tak za 12-13 tys euro. Nie przejmuj się. I tak wszystkie następne jakie pojedziesz oglądać będą gorsze od tego... Tak na moją ocenę budżet za mały przyjąłeś aby oczekiwać lepszego egzemplarza. Nawet w okolicach ceny wywoławczej 15ke. Gdyby wszystko w tym ogłoszeniu było prawdą to ta w Niemczech ma wartość 20ke.
    Jeździłem już 850tką, którą mogę mieć w mniejszych pieniądzach. Także mam już jakieś odniesienie. Wolałbym kupić egzemplarz tej 850 (46 tys. pln.) i włożyć w nią 15-20tys. Myślę, że po takiej inwestycji jest stan będzie o niebo lepszy niż wyjściowy 840tki, która wyszłaby 65-70tys.

Generalnie nie lubię, kiedy ktoś chce zrobić mnie w trąbę. A ten Turek/Libańczyk czy inny Ciapaty próbował to zrobić. Był zdecydowanie nieuczciwym sprzedawcą. Myślał, że skoro wypolerował samochód to sprawy techniczne nie będą miały znaczenia. Za każdym razem kiedy próbowałem rozmawiać o mechanice, on mi biadolił jaki super jest wizualnie.

PS.
    Testowałem już 2 e31 i zwróciłem uwagę na uwagę na jedną rzecz. Po jeździe próbnej oboma egzemplarzami, moje ubrania przesiąkły zapachem spalin. Czy ten typ tak ma, czy było coś nie tak?
    Spaliny nie powinny dostawać cię do kabiny.

Zostaw komentarz:

• rexman
    odpowiedział(a)
    Nie mogę uwierzyć... arabus, a po klęcznikach ani śladu. A może w bagażniku się jakiś uchował?

Kupowałem od Turków. Ciężcy w negocjacjach. Na większość pytań rozkładają ręce.
    Pozostaje tylko własne doświadczenie.

W sumie to dobre wieści, że odpuściłeś.

Zostaw komentarz:

• PZ
    odpowiedział(a)
    Mimo wszystko z Twego opisu wynika że to całkiem dobry egzemplarz - tak za 12-13 tys euro. Nie przejmuj się. I tak wszystkie następne jakie pojedziesz oglądać będą gorsze od tego... Tak na moją ocenę budżet za mały przyjąłeś aby oczekiwać lepszego egzemplarza. Nawet w okolicach ceny wywoławczej 15ke. Gdyby wszystko w tym ogłoszeniu było prawdą to ta w Niemczech ma wartość 20ke.

Zostaw komentarz:

• amtechnic
    odpowiedział(a)
    Trochę szkoda że sprawy tak się potoczyły ale głowa do góry jeszcze kilka takich wyjazdów 3-4 i powiem Ci jak przyjdzie chęć a serce mocniej zabije to machniesz ręką
    A niech tam i tak będą robił.
    Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• Arturos
    odpowiedział(a)
    powodzenia życzę w takim razie, mam nadzieję, że się Tobie uda znaleźć wymarzoną sztukę. Niestety tak jest jak sprzedaje Abdul, zawsze jest przekręt i coś nie tak z samochodem, tylko szkoda Twojego czasu i nerwów... ale byłeś, zobaczyłeś i jesteś bogatszy o nowe doświadczenia...

Zostaw komentarz:

Pracuję...
X