Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kupno Bmw serii 8 - recenzje ogłoszeń, rady przed zakupem. CZ.II

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Norbert
    odpowiedział(a)
    Dzięki za tak szczegółowy opis tego samochodu.
    Ja bym go tak nie sprawdził.
    Dzisiaj rozmawiałem z właścicielem i jakoś odniosłem wrażenie, że nie był za bardzo zainteresowany rozmową ze mną. Na odczepnego coś tam odpowiadał na moje pytania.
    Jak mi powiedział, że auto jest z USA, to już byłem pewien, że coś jest nie tak z tym samochodem.

Zostaw komentarz:

• Kucharz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kuchel Zobacz posta
    Byłem dzisiaj z Macialą i oglądaliśmy auto.

Według nas cena nie adekwatna do stanu. Zaproponowałem sprzedawcy kwotę 45tys. zł i się nie zgodził.

Lista usterek:
    - szyberdach uchyla się tylko do góry - nie otwiera się w tył
    - zderzak bez spryskiwaczy, w zbiorniczku widać zdemontowany silniczek od spryskiwaczy lamp, brak także węża do zderzaka
    - do wymiany 4 tuleje w tylnym zawieszeniu (te po 600zł/szt.)
    - nie wiem jakim cudem, klosze lamp po otwarciu w pełni regulowane manualnie, można je było w dowolnym kierunku przepchnąć, oczywiście całe lampy trzęsły się jak galaretka
    - dwa wycieki z silnika, jeden wyglądał na przetarty wężyk drugi w okolicach wiska
    - fotel kierowcy w opłakanym stanie, cała obudowa popękana, otwieranie nie działa, regulacja góra dół także, grzania tyłka także nie czułem
    - fotel pasażera nie działa regulacja góra dół
    - przycisk EDC nie wykazuje objawów działania, brak jakiejkolwiek reakcji na desce oraz odczuć w zawieszeniu
    - amortyzatory prawy przód 82% prawy tył 78% lewy przód 74% lewy tył 68%
    - przy powolnym hamowaniu czuć jakiś stuk
    - geometria do ustawienia
    - koła nie wyważone więc strasznie kierownicą telepało
    - popękane plastiku w tunelu środkowym, na dodatek dwu kolorowe, plastik w około licznika popękany
    - przycisk podgrzewania tylnej szyby raz styka raz nie
    - lakier gdzie nie gdzie zważony, także nadchodzące problemy
    - oczywiście auto nie było zdzierane do gołej blachy jak sprzedawca zapewniał ( może i dobrze bo został na aucie fabryczny ocynk) całe auto około 500mikronów czyli 3 warstwy lakieru ( pierwotna czarna, srebrna przemalowana w USA i ponownie czarna w Polsce)
    - lekkie braki plastików w całym aucie
    - brak przeciwmgielnego z tyłu
    - jakieś dziwne ustrojstwo pod kierownicą i obok stacyjki, wyglądało mi to na zabezpieczenie antykradzieżowe tzw. pestka
    - siłowniki maski do wymiany, dzięki Maćkowi który robił za podnośnik
    - silnik na zimno po odpaleniu przez minutkę jakoś głośno chodził
    - szyby przyciemnione folią ( brzydko wykonane i brzydko wygląda)
    - majstrowane przy wiązkach kabli w klapie bagażnika + nie działające oświetlenie rejestracji
    - kiepskie hamulce

Pozytywy:
    - silnik po rozgrzaniu nawet żwawy do 180 się rozpędził bez trudu (więcej się bałem przy panujących warunkach i telepiącej kierownicy)
    - skrzynia ładnie zmienia biegi, choć na hamulcu czuć szarpnięcia pomiędzy P,R,N,D
    - z wydechu leci czyste powietrze, aż diagnosta był zdziwiony (katalizatory na swoim miejscu)
    - przebieg 89658 mil.

Do papierów nawet nie zaglądałem. Właściciel był na tyle leniwy że wysłał szwagra i kolegę żeby nam auto zaprezentowali. Oczywiście oboje nic nie wiedzieli bo to nie ich.

Maciek jak bym o czymś zapomniał proszę popraw.
    to moja listę niedomagań miała dużo krótszą, a zapłaciłem dużo mniej nawet niż Ty zaproponowałes

Zostaw komentarz:

• SławekS
    odpowiedział(a)
    To nie była BRP, tamta miała V12 naklejone i lusterka z CSi i w zderzaku lampki

Zostaw komentarz:

• Kucharz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Pysio Zobacz posta
    http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-8...-ID6yh6YJ.html
    było? Za te pieniądze mogli ten przód poskładać.....

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-8...-ID6yh4pR.html
    Auto z BRP ????
    Dokładka MK ale mogę się mylić że to ten sam samochód....
    BRP to MAriusz a nie Kajetan. Obejscie też jakby trochę inaczej wygląda, ale auto wygląda jakby te

Zostaw komentarz:

• Pysio
    odpowiedział(a)
    http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-8...-ID6yh6YJ.html
    było? Za te pieniądze mogli ten przód poskładać.....

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-8...-ID6yh4pR.html
    Auto z BRP ????
    Dokładka MK ale mogę się mylić że to ten sam samochód....

Zostaw komentarz:

• Maciej
    odpowiedział(a)
    Nie działa EDC, choć przycisk na konsoli jest, niestety nie zwróciliśmy uwagi będąc pod autem
    jakie są amortyzatory.
    Fotele nie działają poprawnie - linki pewnie pospadały, a lewy się nie składa i rozłażą się osłony ramienia zagłówka.
    Zbiorniczek płynu spryskiwacza, podwójny, bez pompki do płynu intensywnego mycia, otwór z gumką do
    króćca nie zaślepiony, wtyczka jest.
    Może rzeczywiście to była wersja bez spryskiwaczy lamp, bo nie było pompki z przodu większej części zbiorniczka.

Zostaw komentarz:

• guest
    odpowiedział(a)
    tam akurat wystarczyłoby chyba przekodować moduł świateł żeby mgielne ruszyły. a jak w dinanie sobie z tym poradziliście ?

Zostaw komentarz:

• kuchel
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez remotec Zobacz posta
    Wydaje mi się że nie miały też przeciwmgielnego z tyłu.
    Oczywista sprawa, ale jakoś w PL powinni z tym poradzić żeby spokojnie na przegląd jechać.

Zostaw komentarz:

• remotec
    odpowiedział(a)
    Wydaje mi się że nie miały też przeciwmgielnego z tyłu.

Zostaw komentarz:

• guest
    odpowiedział(a)
    ja tylko skoryguje, że ósemki na usa nie miały spryskiwaczy reflektorów także ktoś grzebał przy zbiorniczku a nie zderzaku jeśli chodzi o tą opcję ...

Zostaw komentarz:

• kuchel
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Norbert Zobacz posta
    Witam, co myślicie o tej sztuce

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-8...-ID4p6WRN.html

Wiem, że było kilku zainteresowanych tym egzemplarzem, ale będąc tylko gościem za dużo się nie dowiedziałem.
    Jeśli ktoś był, widział, proszę o info.
    A, jeśli ktoś z zacnych forumowiczów chce ze mną zobaczyć ten egzemplarz, to dajcie znać

P.S. Nie za darmo
    Byłem dzisiaj z Macialą i oglądaliśmy auto.

Według nas cena nie adekwatna do stanu. Zaproponowałem sprzedawcy kwotę 45tys. zł i się nie zgodził.

Lista usterek:
    - szyberdach uchyla się tylko do góry - nie otwiera się w tył
    - zderzak bez spryskiwaczy, w zbiorniczku widać zdemontowany silniczek od spryskiwaczy lamp, brak także węża do zderzaka
    - do wymiany 4 tuleje w tylnym zawieszeniu (te po 600zł/szt.)
    - nie wiem jakim cudem, klosze lamp po otwarciu w pełni regulowane manualnie, można je było w dowolnym kierunku przepchnąć, oczywiście całe lampy trzęsły się jak galaretka
    - dwa wycieki z silnika, jeden wyglądał na przetarty wężyk drugi w okolicach wiska
    - fotel kierowcy w opłakanym stanie, cała obudowa popękana, otwieranie nie działa, regulacja góra dół także, grzania tyłka także nie czułem
    - fotel pasażera nie działa regulacja góra dół
    - przycisk EDC nie wykazuje objawów działania, brak jakiejkolwiek reakcji na desce oraz odczuć w zawieszeniu
    - amortyzatory prawy przód 82% prawy tył 78% lewy przód 74% lewy tył 68%
    - przy powolnym hamowaniu czuć jakiś stuk
    - geometria do ustawienia
    - koła nie wyważone więc strasznie kierownicą telepało
    - popękane plastiku w tunelu środkowym, na dodatek dwu kolorowe, plastik w około licznika popękany
    - przycisk podgrzewania tylnej szyby raz styka raz nie
    - lakier gdzie nie gdzie zważony, także nadchodzące problemy
    - oczywiście auto nie było zdzierane do gołej blachy jak sprzedawca zapewniał ( może i dobrze bo został na aucie fabryczny ocynk) całe auto około 500mikronów czyli 3 warstwy lakieru ( pierwotna czarna, srebrna przemalowana w USA i ponownie czarna w Polsce)
    - lekkie braki plastików w całym aucie
    - brak przeciwmgielnego z tyłu
    - jakieś dziwne ustrojstwo pod kierownicą i obok stacyjki, wyglądało mi to na zabezpieczenie antykradzieżowe tzw. pestka
    - siłowniki maski do wymiany, dzięki Maćkowi który robił za podnośnik
    - silnik na zimno po odpaleniu przez minutkę jakoś głośno chodził
    - szyby przyciemnione folią ( brzydko wykonane i brzydko wygląda)
    - majstrowane przy wiązkach kabli w klapie bagażnika + nie działające oświetlenie rejestracji
    - kiepskie hamulce

Pozytywy:
    - silnik po rozgrzaniu nawet żwawy do 180 się rozpędził bez trudu (więcej się bałem przy panujących warunkach i telepiącej kierownicy)
    - skrzynia ładnie zmienia biegi, choć na hamulcu czuć szarpnięcia pomiędzy P,R,N,D
    - z wydechu leci czyste powietrze, aż diagnosta był zdziwiony (katalizatory na swoim miejscu)
    - przebieg 89658 mil.

Do papierów nawet nie zaglądałem. Właściciel był na tyle leniwy że wysłał szwagra i kolegę żeby nam auto zaprezentowali. Oczywiście oboje nic nie wiedzieli bo to nie ich.

Maciek jak bym o czymś zapomniał proszę popraw.

Zostaw komentarz:

• Norbert
    odpowiedział(a)
    Dzięki za chęci.
    Jeśli będę jechał zobaczyć ten samochód to dam znać kiedy.

Zostaw komentarz:

• TheStig
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez guest Zobacz posta
    Dariusz pewnie będzie chciał zobaczyć co oferuje "konkurencja"
    Chętnie, ale dopiero w przyszłym tygodniu

Zostaw komentarz:

• guest
    odpowiedział(a)
    Dariusz pewnie będzie chciał zobaczyć co oferuje "konkurencja"

Zostaw komentarz:

• Norbert
    odpowiedział(a)
    Witam, co myślicie o tej sztuce

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-8...-ID4p6WRN.html

Wiem, że było kilku zainteresowanych tym egzemplarzem, ale będąc tylko gościem za dużo się nie dowiedziałem.
    Jeśli ktoś był, widział, proszę o info.
    A, jeśli ktoś z zacnych forumowiczów chce ze mną zobaczyć ten egzemplarz, to dajcie znać

P.S. Nie za darmo
    Ostatnio edytowany przez Norbert; [ARG:4 UNDEFINED].

Zostaw komentarz:

Pracuję...
X